Groepstraject

Naast individuele therapieën is er ook de mogelijkheid tot groepstherapie. Er is dan de mogelijkheid om deel te nemen aan een affect-fobie therapiegroep. Deze groep bestaat uit maximaal 9 deelnemers. Voor meer informatie over de inhoud en voor wie deze aanpak is bedoeld, zie het Informatieformulier AFT-groep info

Vaak wordt groepstherapie geadviseerd als je klachten voor een belangrijk deel te maken hebben met problemen in contacten met anderen, of wanneer de inschatting is dat je sterk kunt profiteren van (h)erkenning van je klachten door andere groepsleden. Feedback (geven en krijgen) en (h)erkenning vinden in elkaars verhalen helpt om milder en met meer inzicht naar jezelf te kijken en kan je een stimulans geven in je eigen proces. Uiteindelijk is het doel om verworven inzichten om te zetten naar meer helpend gedrag.  Groepstherapie vindt plaats binnen de Gespecialiseerde GGZ (SGGZ). Sessies duren doorgaans 90 minuten.

Op dit moment is er nog ruimte om je op te geven voor deelname aan de groepstherapie. In februari 2024 zal er een nieuwe "instroom" zijn in de groep. Een voorwaarde voor deelname is dat je verwezen bent door je huisarts of een doorverwijs bevoegde therapeut. Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar info@psychologenpraktijk-pelkmans.nl. Je zal dan allereerst worden uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.